GRIEKSE YOGHURT MET GEMBER CRUMBLE EN KERSEN


Tijd

25 min

Porties

4

Ingrediënten

  • Griekse yoghurt 600 gr
  • Pitloze kersen o siroop 2 potjes (175 gr uitlekgewicht)
  • Maizena 1,5 tl


Voor de gember crumble:

  • Havermout 70 gr
  • Amandelmeel 30 gr
  • Kokosolie 50gr
  • Maple siroop 1/2 tl
  • Koek- en speculaas kruiden 1/2 tl
  • Gemberpoeder 1/2 tl
  • Kademon een snufje
  • Zout een snufje
  • Sinaasappel 1 st (alleen het rasp van 1/2 sinaasappel)

Bereiding

Voor de crumble: Bak de havermout samen met de amandelmeel ongeveer 5 minuten in een droge koekenpan (dus zonder olie of boter). Blijf tussentijds goed roeren. Als er een licht goudbruine kleur ontstaat en het begint te geuren, verlaag je de temperatuur naar laag. Voeg de koek- en speculaaskruiden, gember- en kardemonpoeder toe en bak een minuut mee. Daarna voeg je het zout, maple siroop, kokosolie en sinaasappelrasp toe en roer je alles goed door totdat de kokosolie is gesmolten. Haal de crumble uit de pan en laat afkoelen in een schaaltje.

Voor de kersen: Giet de siroop uit de pot in een pan en verwarm. Doe de maizena in een schaaltje en voeg een klein scheutje water toe en roer door. Als de kersensaus begint te pruttelen voeg je het maizena papje toe. Laat de saus ongeveer 5 a 10 min doorkoken, naar gelang de gewenste dikte. Als de saus afkoelt zal de saus nog wat extra indikken, houdt daar rekening mee. Voeg als laatst de kersten toe en laat mee opwarmen.

Verdeel de Griekse yoghurt over 4 schaaltjes en serveer met de kersen en crumble.

Tip: de crumble en kersen kan je een dag voor serveren maken. Bewaar in de koelkast en verwarm de kersen eventueel voordat je deze gaat serveren.

Tip: Serveer dit gerecht als een triful, maak laagjes van de kersensaus en de Griekse yoghurt en garneer met de crumble.