EI-TULBAND MET TOMAAT EN COURGETTE


Tijd

20 min + 40 min oventijd

Porties

6 - 8 stukjes

Ingrediënten

  • Eieren 6 st
  • Tomaten 2 st (zaadlijsten verwijderd, in blokjes gesneden)
  • Courgette 1/2 st (in blokjes gesneden)
  • Geraspte kaas 75 gr (50 gr voor in het beslag en 25 gr voor de garnering in de tulband)
  • Vega kruim gehakt gekruid 100 gr
  • Bakpoeder 1 tl
  • Maismeel 100 gr (of ander meelsoort maar geen haver-, amandel- of kokosmeel)
  • Knoflookpoeder 1/2 tl
  • Paprika poeder 1 tl
  • Zout een snufje
  • Chili poeder een snufje
  • Gedroogde rozemarijn 1 tl

Voor de garnering:

  • Baby spinazie 50 gr
  • Granaatappelpitjes, gekleurde cherry tomaten of kies voor noten.

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de eieren in een grote schaal en klop goed los. Voeg alle ingrediënten toe voor de tulband m.u.v. 25 gr geraspte kaas, dit houd je even apart. Roer alles goed door.

Vet de tulbandvorm (of andere bakvorm) goed in met wat boter of olie. Vergeet niet de binnenkant van de ronding van de tulband in te vetten!

Verspreidt de 25 gr geraspte kaas in de tulbandvorm. Stort daaroverheen het ei beslag. Bak de tulband ongeveer 40 minuten in de oven. Check of de tulband gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Deze moet er droog uitkomen.

Tip: je kan deze tulband ook met paprika vulling maken.