AVOCADO PETERSELIE MOUSSE MET MANGO EN CHILI


Tijd

15 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Avocado 1 st
  • Kokosyoghurt 200 gr
  • Verse peterselie 1 el (ik reken dit als één eetlepel ongesneden verse blaadjes, meer of mindere naar smaak)
  • Limoen 1 st

Voor de garnering

  • Mango 1/2 st (in kleine blokjes)
  • Chilivlokken een snufje
  • Geroosterde sesamzaadjes hoeveelheid naar smaak

Bereiding

Pureer de avocado samen met de kokosyoghurt, peterselie, limoen en een snufje zout en peper. Ik gebruik hiervoor een staafmixer.

Verdeel de avocado peterselie mousse over te glaasjes en garneer met de mango blokjes, chilivlokken en sesamzaadjes.

Tip mango snijden: halveer de mango ongeschild. Schep het vruchtvlees met een eetlepel uit de schil. Snij het vruchtvlees daarna in blokjes.

Tip: Is je mango nog niet helemaal rijp? Wikkel de mango in aluminium folie en bak ongeveer 5 a 10 min in de oven op 180 graden.